Kursus Urutan Selepas Bersalin

kelas urutan dan penjagaan ibu selepas bersalin

 

Kursus urutan selepas bersalin & Urutan laktasi

Kursus urutan selepas bersalin dan lactation massage

Bengkel ini bakal memfokuskan kepada teknik urutan selepas bersalin dan juga urutan laktasi bagi melegakan bengkak susu mahupun melancarkan aliran susu ibu.

Bengkel ini amat sesuai dihadiri oleh:

 1. Terapis berpantang @ confinement lady
 2. Terapis spa atau salon
 3. Staff butik bayi
 4. Jururawat pusat berpantang
 5. Aktivis penyusuan susu ibu atau jururawat laktasi
 6. Lepasan graduan , ibu tunggal atau suri rumah yang ingin menjana pendapatan dalam bidang penjagaan ibu selepas bersalin

Kemahiran mampu menjana pendapatan dan dalam masa yang sama memberikan flexibility dari segi masa bekerja. Kemahiran urutan ialah salah satu cabang kerjaya yang evergreen. Bayangkan sejak dari dahulu lagi nenek moyang kita sudah berkerjaya sebagai seorang pengamal urut atau mak bidan dan legasi itu masih diteruskan sehingga hari ini. Ini membuktikan bidang urutan mampu menjadi sumber pendapatan yang mapan dan permintaan terhadap servis ini sentiasa bertambah dari tahun ke tahun.

Sepanjang kami menjalankan kursus dan bengkel , peserta yang hadir terdiri dari pelbagai latar belakang seperti jururawat, midwife, suri rumah mahupun adik-adik lepasan graduan IPTA/IPTS. Kerjaya sebagai terapis berpantang kini diceburi oleh pelbagai lapisan umur dan tidak lagi dimonopoli oleh makcik-makcik sahaja.

Bahkan , dengan menghadiri kursus , peserta lebih berketerampilan dan berilmu. Inilah yang membezakan kualiti dan teknik kemahiran kita berbanding terapis berpantang lain di luar sana.

Samaada anda sedang mencari sumber rezeki tambahan atau kerjaya baharu secara sepenuh masa, bidang penjagaan ibu selepas bersalin ini mampu memberikan kepuasan dan pulangan. Jom mulakan kerjaya sebagai terapis berpantang dengan menyertai kursus penjagaan ibu selepas bersalin bersama pudina confinement.

Sila hubungi 017-2238922 atau layari www.pudinaconfinement.com untuk info terkini berkenaan jadual kelas. Jangan lupa untuk follow kami di social media facebook dan instagram.

Facebook : https://www.facebook.com/pudinaconfinement/

Instagram : https://www.instagram.com/pudinaconfinement/?hl=en

Website : https://www.pudinaconfinement.com/classes/

24 thoughts on “Kursus Urutan Selepas Bersalin”

  1. pudinaconfinement

   Hi cikpuan nur ain, kita akan adakan next class insyaallah bulan 5 atau 6 ni ..mengikut perkembangan terkini dan approval for event dari pihak berkuasa. follow instagram atau facebook utk updates ya.

   1. pudinaconfinement

    waalaikumsalam cikpuan , boleh whatsapp ke 0172238922 untuk info kelas ya. Info kelas juga boleh didapati di website ini.

  1. pudinaconfinement

   waalaikumsalam cikpuan,

   ya ada , cik boleh follow instagram atau facebook pudina untuk info terkini kelas ya. Insyallah next batch kita akan buat di kl/slgr

  1. pudinaconfinement

   waalaikumsalam pn nornisah, untuk kelas di kl selangor dijadualkan pada 20 dan 21 ogos 2022. Minggu ni. Jika untuk personal class boleh whatsapp kami di 0172238922 untuk book tarikh.

  1. pudinaconfinement

   waalaikumsalam puan nor banon. ya ada puan kita ada anjurkan kursus online untuk peserta yang jauh. Boleh confirmkan emel puan untuk kami emelkan detail course.

  1. pudinaconfinement

   ya kelas masih berjalan seperti biasa. puan boleh whatsapp ke 017-2238922 untuk info kelas ya

  1. pudinaconfinement

   waalaikumsalam puan. Di melaka kita takde organize puan. Lokasi kelas di seksyen 18 shah alam. Berdekatan bank simpanan national sek 18 shah alam. kelas urutan postnatal seterusnya pada 5 dan 6 ogos 2023 ni puan.

 1. Hi, saya berminat kursus urutan selepas bersalin. Ada kelas kursus urutan selepas bersalin di Perak? Can you give more information for me.
  Thanks.

  1. pudinaconfinement

   hi ms, for now kita hanya organize di KL dan selangor region. By next year akan ada kelas di penang dan maybe di kuala kangsar. stay tune ya. whatsapp ke 017-2238922 untuk info lanjut. tq

  1. pudinaconfinement

   waalaikumsalam puan,

   sesi terakhir untuk tahun ni ialah pada NOV 2023, 18 dan 19hb. di seksyen 18 shah alam atau di banting selangor. puan boleh whatsapp ke 0172238922 ya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *